Wednesday, December 31, 2008

Produk Giffarine

SEBAHAGIAN DARIPADA PRODUK MEKAP GIFFARINE.




PRESSED POWDER & 2 WAY CAKE
*3 colour pressed powder
*4 colour 2 way cake
*sesuai utk mekap pengantin
*sesuai juga utk dipakai seharian
*boleh dipakai dgn span basah/kering






FOUNDATION STICK
*mempunyai 7 colour pilihan
*sesuai untuk dipakai setiap masa
*mudah dibawa ke mana-mana & mudah diratakan ke seluruh muka
*FS-31 = Utk kulit kuning langsat
*FS-32 = Untuk kulit cerah wanita Melayu
*FS-33 = Untuk kulit sawa matang
*FS-34 = Untuk kulit gelap
*FS-35 = Untuk shading di bahagian hidung & pipi
*FS-36 = Untuk highlight
*FS-37 = Untuk shading kulit cerah





FOUNDATION CREAM SET
*mempunyai 10 colour foundation
*sesuai untuk make up pengantin
*sesuai juga utk dipakai pada hari biasa
*foundation, highlight & juga shading
*pakai mix colour utk kesan yg lebih cantik


T

PERFECT WEAR FOUNDATION-RM54
*mempunyai 5 colour pilihan
*biasanya sesuai utk kulit normal->kering
*kulit berminyak pon boleh guna, tp ada tips utk nye
*pemakaian cara yg betul akn dpt hasil yg lebih cantik





GLAMOROUS CONCEALER
*utk menutup parut-parut yg nipis
*utk menutup kesan hitam bawah mata



LOOSE POWDER
* 3 colour pilihan
*sesuai dipakai selepas pemakaian bedak @ foundation
*bedak loose yg ringan, melengkapkan pemakaian
*muka akan nampak lebih gebu & natural
*elok utk menyerap lebihan minyak pd muka



SIS EYESHADOW
*8 new colour-shining
*cantik bila dipakai satu warna
*ditambah dgn liquid eyeliner, mata akan nampak lebih cantik & bundar



GIFFARINE EYESHADOW
*10 colour-long lasting
*boleh dipakai secara single @ mix colour
*sgt sesuai utk buat smokey eyes
*warna putih blh dijadikan sbgi highlight ats kening




GLAMOROUS LIP COLOUR-RM38/EACH
*terdapat dalam 20 colour pilihan
*mempunyai moisturizer utk kelembapan kulit bibir
*warna yg cantik
*biasa nya warna yg paling laris ialah LG-24



GIFFARINE LIP COLOUR-RM18/EACH
*mempunyai moisturizer utk kelembapan kulit bibir
*warna yg paling laris, L5,L7 & L11



CRYSTALLINE LIP COLOUR-RM18/EACH
*mempunyai moisturizer utk kelembapan kulit bibir
*warna yg paling laris ialah LC-36 & LC42


Tips pemilihan lipstick:
*utk pemilihan lipstick, sila pilih no kod warna yg dikehendaki
*warna sebenar sedikit berbeza drpd kod warna t'sebut
*warna sedikit gelap dr warna kod yg tertera



LIP TREATMENT
*menghilangkan lingkaran hitam pd bibir
*merawat bibir merekah
*after 2-3 days-replenishes dry lips
*in 7-10 days-bibir hitam disebabkan hisap rokok&kekerapan
penggunaan lipstik akan bertukar menjadi merah & sihat.
__________________



SEBAHAGIAN DARIPADA PRODUK SKINCARE GIFFARINE.




SUPER SUNBLOCK 99
*pakai sekali sehari
*tahan utk 33 jam
*tidak berminyak
*melindungi kulit secara maksima dr pancaran cahaya matahari
*boleh juga dipakai pada keseluruhan badan
*amat sesuai dipakai oleh mereka yg terdedah pada cahaya matahari



HONEY CLEANSER
*diperbuat drpd madu
*sesuai utk kulit berminyak & berjerawat
*dapat memudarkan parut & kulit akan makin cerah dr warna asal



PATTRENA ACNE FOAM
*pencuci muka utk kulit berjerawat



HERBAL FRESH HONEY SOAP
*pencuci muka utk kulit berminyak & berjerawat
*diperbuat drpd madu



1.ACNE FOAM -pencuci muka utk kulit b'jerawat dlm bentuk foam
2.ACNE GEL -pencuci muka utk kulit b'jerawat dlm bentuk gel
3.HONEY ACNE CLEANSER -pencuci muka utk kulit b'jerawat dalam bentuk cecair



REPAIRY TREATMENT-FOR FACE
*melembapkan & melicinkan kulit
*kulit berseri dr dalam
*merawat permukaan kulit dr cela



MIRACLE FLUID
*sesuai utk semua jenis kulit
*mengecilkan liang roma
*diperbuat drpd ekstrak hazel, delima & juga spirulina



SPIRINA TONER
*sesuai utk mengecilkan liang roma
*diperbuat drpd ekstrak spirulina
__________________


SEBAHAGIAN DARIPADA PRODUK BODYCARE GIFFARINE.



GRANADA BODY LOTION-RM22
*lotion yg diperbuat drpd buah delima
*elok dipakai pd waktu pagi & malam
*kulit akan menjadi semakin halus
*berbau wangian buah delima
*mudah serap ke dlm kulit & tidak melekit
*kulit akan terasa lebih lembut & nampak lebih gebu



ROSIA EAU DE PARFUM
Harga : RM72 Code : 11911

*Anda minat bunga rose?...kini pati bauan bunga rose boleh didapati dlm bentuk perfume...dgn bauan sensasi romatis, menyerlahkan daya tarikan feminin wanita...bauan long lasting..kekal sepanjang hari..
*Hadiahkan buat yang tersayang...


SEBAHAGIAN DARIPADA PRODUK SUPPLEMENT/MAKANAN TAMBAHAN GIFFARINE.



COLLAGENA
*mempunyai 100 biji
*makan 5 biji sehari
*kunyah dahulu sblm telan
*elok utk menegang & menggebukan kulit
*sesuai utk remaja yg berumur 18 thn ke atas



Click this bar to view the full image.

GRANADA JUICE
*99% ekstrak jus buah delima
*mengandungi 700ml
*diminum 30ml sehari seeloknya pd waktu pagi
*selepas dibuka wajib disimpan di dalam peti sejuk
*kanak2 boleh minum, tp hanya 15ml shj utk perkembangan minda
*elok utk org mengandung,mencegah dr morning sickness
*melancarkan perjalanan darah
*elok utk mencegah drpd kanser
*menguatkan daya ingatan & sesuai diberi kpd orang tua utk mengelakkan nyanyuk

TESTIMONI TERBARU 15 SEPT 2008 !!!



Quote:
Originally Posted by ina_azs
salam dila...
Quote:
Originally Posted by ina_azs





saya dah terima jus delima tu, tima kasih yer....



hehe..lupa lak nak antar testimoni....





alhamdulillah, memang betul kulit anak saya jadi putih kemerahan...so namanya pun cam kulitnya juga, hana humaira....sekarang ni dah nak setahun dah umurnya....orang belah penang ni sebut putih dia ni 'putih serlah'....ramai yang tegur....dan p memana pun mesti orang tegur kulit dia ni...kalu dila nak tengok gambar anak saya dila p lah kat friendster...










tapi tu lah...saya sibuk skit tambahan lak mengandung ni, lagi la sibuk dan penat...lama dah tak update...ingat nanti kalu dah tak sibuk nak update...ok..lain kali kalu saya nak order lagi bolehkan?...ok..wasalam..





GOTULA C-E



*elok utk anti oksida kulit


*diperbuat drpd ekstrak daun pegaga






GINSENG CAPSULE



__________________

NEW PRODUCTS 2008 !!!!





TESTER SET (36192) - RM17.90

Click this bar to view the full image.
__________________
GLAMOROUS BEAUTE' LIFTING & CONTOURING SERUM FOR FACE & NECK (15009) - RM82

*serum khas utk menegangkan kulit muka & leher.
*dengan urutan yg betul, lemak di bawah dagu akan berkurangan, muka akn menjadi semakin tegang.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 636x548.

STEP URUTAN YG BETUL :
1.bermula dari bawah dahi ke atas
2.dari bawah bibir ke bahagian pipi
3.dr pipi dalam ke hujung mata
4.dr bawah bibir ke bucu telinga
5.dr dagu ke atas
6.dr dada ke leher

Click this bar to view the full image.
__________________

SUPER VITAMIN E
  • memberi kelembapan pd kulit wajah
  • utk mempercepatkan renew sel kulit wajah
  • menghilangkan cela pada wajah
  • mengurangkan kedutan
  • 40-60 x ganda kesannya daripada vit.E biasa
Click this bar to view the full image.





Code: 15010 Price: RM 88



COLLAGENA MAXX
  • utk menegangkan kulit secara maksima
  • sesuai dimakan utk wanita yg berumur 30 thn ke atas
Click this bar to view the full image.


Code: 40512 Price: RM 60
__________________

CO-Q10 MAXX



SUPRAA VIT-M & SUPRAA VIT-W

Click this bar to view the full image.


FATT-BLOKKER

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 671x475.
__________________
NEW PRODUCTS SEPTEMBER 2008 !!!

Dapatkan produk terkini daripada Giffarine. Giffarine hanya menjanjikan produk yang tebaik untuk pengguna.

__________________


PRODUCT SAMPLE

__________________

GLAMOROUS BEAUTE UV DEFENSE REVITAIZING CREAM SPF 50 PA+++

* melindungi kulit drpd cahaya matahari sepanjang hari
*mencegah kulit drpd berkedut,kulit kusam,kulit kemerahan dan bintik2 hitam drpd kulit



INTENNSIVE REGENERATE CREAM HYDRO-OASIS CONCENTRATE FORMULATION

*dapat menambahkan kelembapan dan kesegaran kulit. Kulit akan menjadi berseri dan garisan-garisan kedut pd kulit akan berkurangan.
*terdapat banyak vit.C dan vit.H
*dapat mencegah drpd toksik yg berkumpul yg boleh menyebabkan kulit menjadi gelap
*Dpt mencerahkan kulit dalam masa 8 minggu
*Terdapat ramuan sejenis telur ikan "Sater Chia" yg berfungsi membaik pulih kulit muka supaya kelihatan lebih cerah,lembut,dan berseri di samping dapat mencegah daripada penuaan sel-sel kulit wajah.

Cara penggunaan:
Cuci muka dengan bersih . kemudian sapu cream pd bahagian muka dan leher 3 kali sehari (pagi/petang/sebelum tidur)


GLAMOROUS BEAUTE FACIAL CREAM CLEANSER

*berfungsi utk melembap,menghalus & melembutkan kulit.
*Ia juga berfungsi utk menyerap kotoran-kotoran saki baki mekap yg terdapat pada wajah
*dipakai apabila muka kering
*khas utk penggunaan wanita yg berumur 35 tahun ke atas

Cara penggunaan:
Sapu di muka menggunakan tisu yg bersih dan urut sehingga rata. Kemudian bilas dgn air bersih.


GLAMOROUS BEAUTE PURIFYING FACIAL CLEANSING FOAM

*berfungsi utk menjadikan kulit kelihatan bersih,cerah dan tidak berminyak
*dapat menutup liang-liang roma di muka
*kulit akan menjadi tegang dan halus
*ia juga dapat mencegah kulit daripada terkena pertikel-partikel(habuk) kotor di dalam udara


Cara penggunaan:
Picit foam ke tangan dan usap sehingga menjadi buih. Kemudian gosok ke muka sehingga rata serta bilas dgn air bersih. Guna 2 x sehari.

__________________

GRANADA OIL

*diperbuat daripada minyak buah delima(Pomegranate)
*tidak melekit dan berminyak macam minyak yg lain. Cepat serap ke dalam kulit.
*Amat elok digunakan oleh mereka yg berkulit kering. Boleh dipakai di seluruh badan (*especially tumit/siku/lutut) & juga di muka.
*elok utk melelembapkan kulit
*boleh juga dicampur dgn losyen harian

Cara penggunaan:
Sapu pada keseluruhan badan selepas mandi. Pakai 2 kali sehari. Jika dipakai di muka, seeloknya sekali seminggu bagi kulit berminyak & selang satu malam utk kulit kering.



ACTIVITE

*Produk khas utk memutihkan kulit wajah dan badan.
*mengandungi 30 biji, makan 1-2 biji sehari slps makan
*produk anti oksida
*dapat mencegah sel-sel penuaan
*mencegah drpd terjadinya bintik-bintik hitam yg diakibatkan oleh terkena sinaran matahari yg berlebihan
*mengandungi Gluthathione yg berfungsi mencerahkan kulit dari dalam
*jika anda berkulit gelap, kulit akan menjadi lebih cerah dan putih dalam masa 3-6 bulan.
*jika anda berkulit cerah, kulit akan bertukar menjadi pinky dan soft seperti kulit org jepun.


__________________


__________________

1 comment:

-iDa said...

as-salam,
sy baru nk cuba skincare giffarine, if muka sy bjerawat n tggl paurt hitam, apa product yg d'cadangkan